Deze week zijn we in onze serre gedoken voor een speciaal moment: de oogst! We huren deze authentieke serre aan Hof ten Doenberghe van het OCMW van Hoeilaart.

In deze serre staan meerdere Merlot druivelaars die we overgenomen hebben van de vorige huurders. Wij zijn met Felix Gin sinds het begin van dit jaar reeds begaan met deze planten. Het wakker blijven om de nachtvorst tegen te gaan, het onkruid wegkrabben tijdens de afgelopen hitte golf van juni, het meten van PH en zuurte waardes in de bodem. Het zijn enkele memorabele momenten die we de afgelopen maanden hebben doorgemaakt om tot een prachtige oogst te komen.

Vandaag is Mr. Wiederke Wied weer aan het werk in de serre! ?

Een bericht gedeeld door Felix Gin (@felixgin.be) op

Belangrijk bij deze druif is naast de smaak, ook het suikergehalte. En van zodra het gewenste percentage bereikt was zijn we aan de pluk gegaan. Uiteraard hebben we de bewoners van het woonzorgcentrum uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. Onder hun toezeggend oog plukten we 37kg komende van een 30-tal druivelaars.

Vervolgens hebben we de druiventrossen ontdaan van hun steel en werd na het kneuzen het gistingsproces op gang gebracht. Deze gisting zal vervolgens gedistilleerd worden en zal zo de basis vormen van de nieuwe batch Felix Gin anno 2017. Vanzelfsprekend moest dit gevierd worden en dat hebben we gedaan met… hoe kan het ook anders? Een lekker glas gin & tonic!

We kijken nu steenhard uit naar de volgende rijpe druiven in september en oktober om zo ook dit jaar rond de kerstperiode opnieuw een top streekproduct te kunnen brengen!