We houden er ons aan om regelmatig nieuwsberichten te schrijven. Zo kan iedereen op de hoogte blijven van onze ervaringen en van dicht bij het leerrijk proces mee maken om een gin op de markt te brengen. We zijn nu echt aan onze tocht begonnen en dat doet deugd!

Afgelopen weekend hebben we honderden kilo’s druiven geperst, gepasteuriseerd en opgeslagen in tonnen en wat dame jeannen worden genoemd. Erg arbeidsintensief, dat kunnen we u verzekeren. Onder een heerlijke nazomerzon hebben we ons goed geamuseerd, veel ontdekt, nieuwe lessen geleerd voor volgend jaar én uiteraard af en toe van het heerlijke druivensap geproefd.

100% uit de Druivenstreek

We kunnen u alvast meedelen dat het druivensap voor onze Felix Gin voor de volle 100% uit de Druivenstreek komt. Daarvoor werken we samen met professionele druiventelers en ook hobbyserristen. Dat is een goede piste die we willen blijven bewandelen in de toekomst. Een les die we geleerd hebben, is om daar best nog vroeger aan te beginnen; om contact te leggen en afspraken te maken. Maar goed, het belangrijkste is dat we met het project vertrokken zijn.

Suikers naar alcohol

We hebben voldoende druiven verzameld om een eerste editie op de markt te brengen. Begin deze week hebben we het druivensap tot in Pepingen gebracht bij Manu en Sofie van Open Up Farm Distillery. Daar is het sap nu rustig aan het gisten en zo worden de suikers omgezet in alcohol waarmee we de komende weken en maanden verder aan de slag gaan.

Er zijn verschillende belangrijke momenten die we met u willen delen. Het eerste moment vindt plaats eind december. De groep Founding Felix’en krijgen hun fles in primeur. Ideaal voor onder de Kerstboom en/of om te delen met vrienden en familie. We houden u later verder op de hoogte! Wordt vervolgd 🙂

Tot binnenkort!

Het Felix Gin Team
Loic Fiermans, Joris Pijpen, Peter Schneider en Roby Guns